به گزارش روابط عمومی ادارهکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی، وی افزود: از سوی دیگر ساختمان جدید مرکز خدمات سرمایهگذاری استان هم به عنوان یک پنجره واحد برای رسیدگی به امور سرمایهگذاران خارجی با حضور وزیر وقت اقتصاد، مورد افتتاح و بهرهبرداری قرار گرفت.
میرزاخانی گفت: با در نظر گرفتن این عوامل و استقرار منظم و مستمر نمایندگان دستگاههای اجرایی خدمات و مجوز دهنده سرمایهگذاری در این مرکز، روند صدور مجوزهای لازم برای سرمایهگذاران در استان تسهیل و تسریع شد.
میرزاخانی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع سرمایهگذاری در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی استان، طی سال 1396 مرکز خدمات سرمایهگذاری استان با مشارکت دستگاههای اجرایی ذیربط اقدام به شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استان و انتشار نتایج این پژوهش در قالب کتاب " نگاهی به فرصتهای سرمایهگذاری در استان مرکزی" نمود که در مجموع شامل 108 عنوان فرصت سرمایهگذاری در شهرستانهای مختلف استان بود.
وی افزود: از این تعداد، 30 عنوان به عنوان فرصت های سرمایهگذاری اولویتدار، با حجم سرمایه مورد نیاز به میزان 58 میلیارد و 951 میلیون ریال در بخشهای آب و فاضلاب، صنعت و معدن، کشاورزی و صنایع وابسته، خدمات و گردشگری، عمران و شهری و راه و شهرسازی است.
میرزاخانی گفت: با توجه به تقاضای فزاینده سرمایهگذاری داخلی و خارجی برای احداث نیروگاه های انرژیتجدیدپذیر، طی سال 1396 کمیتهای عنوان " کمیته استعدادیابی ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر در استان مرکزی" به منظور استعدادیابی اراضی ملی استان با عضویت تمامی دستگاههای اجرایی موثر و با راهبری مرکز خدمات سرمایهگذاری استان مرکزی تشکیل و مقدمات سرمایهگذاری بیش از 40 متقاضی سرمایهگذاری دارای پروانه احداث نیروگاههای خورشیدی و بادی فراهم شد که طی 11 مورد برنامه بازدید از اراضی ملی استان نقاط مستعد شناسایی و به متقاضیان معرفی شد.
وی افزود: از سوی دیگر در خصوص نظارت و راهبری طرحهای سرمایهگذاری خارجی فعال در سطح استان، مرکز خدمات سرمایهگذاری استان با اعزام تیم کارشناسی خود از تعداد 22 طرح سرمایهگذاری خارجی بازدید به عمل آورد و روند اجرا و وضعیت فعالیت آن طرح ها را پایش و به موانع و مشکلات آنان رسیدگی نمود.
میرزاخانی گفت: در گزارش بهمن ماه سال 1396 وزیر کشور به ریاست جمهوری در خصوص عملکرد مراکز خدمات سرمایهگذاری استان ها، مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی بیشترین اقدام کارشناسی را با 30 مصداق به خود اختصاص داده و همچنین جزو 17 استانی در کشور است که در تحقق سرمایهگذاریهای خارجی سال 1396 اهتمام و سهم ویژه داشته است.
وی افزود: در آن سال سرمایهگذاری خارجی جلب شده استان مرکزی به ارزش 658 میلیون دلار و حجم سرمایه جذب شده به ارزش 78 میلیون دلار بوده است و در ارزیابی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با لحاظ معیارهای متعدد، مرکز خدمات سرمایهگذاری استان مرکزی موفق به کسب رتبه برتر در بین مراکز خدمات سرمایهگذاری استانهای کشور و اخذ تقدیرنامه از جناب آقای خزاعی معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران شده است.
میرزاخانی گفت: هم اکنون در سال 1397 استان مرکزی میزبان یک طرح صنعتی به ارزش 10 میلیون یورو در بخش صنایع فولاد با مالکیت سرمایهگذار هندوستانی واقع در شهرصنعتی کاوه و یک طرح نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در شهرستان خمین به ارزش 6 و نیم میلیون یورو با مشارکت کشور هلند است و امیدواریم با برنامهریزی صورت گرفته به منظور هدایت منابع خارجی به مناطق کمتر توسعه یافته استان و بهبود شرایط که نیاز مبرم به اشتغالزایی و رشد دارند و با فراهم کردن زیرساختها و همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط استان شاهد جذب سرمایهگذاریهای بیشتر جهت رشد و توسعه اقتصادی استان و کشور باشیم.